KNX

Vare sig det handlar om ett enfamiljshus eller ett stort kontorskomplex så ökar kraven på en enkel och mångsidig styrning av ventilation, belysning, värme och multimedia. Samtidigt ökar också behovet av energisparande lösningar. Bekvämlighet, säkerhet och energisparande lösningar går endast att uppnås genom en smart styrning och övervakning av byggnadens system. Men detta innebär också att det måste dras mer kablar och ledningar mellan de olika systemen i fastigheten, något som kan bli dyrt och öka brandriskerna.

KNX gör det möjligt att koppla samman dina elektriska produkter till en och samma databas och på så sätt kan de också fjärrstyras. För att en produkt ska fungera i systemet krävs att den är KNX-certifierad. I Steinels sortiment finns det rörelse- och närvarovakter med stöd för KNX.

KNX-Haus_72dpi

Steinels KNX-sensorer

Steinels mycket breda sortiment av sensorer består närvarovakter, rörelsevakter för inomhus men även speciella rörelsevakter för utomhusbruk. Samtliga av Steinels fyra sensortekniker: IR, HF, Ultrasonic och kamerasensor finns med gränssnitt för KNX. Jämfört med andra sensorer är Steinels sensorer försedda med fler funktioner och extra VVK- och närvaroutgångar som gör hela system ännu effektivare. Och sensorernas inställningar kan enkelt ändras via BUSSEN. Med andra ord; Steinels sensorer i KNX-systemet är den perfekta lösningen för framtiden och fastigheters hållbarhet och flexibilitet.